Göndör Tamás

Göndör Tamás

A szabadsàg receptjei 2.rèsz: Tervezès ès stratègia

http://realscientists.org/2019/09/11/rqkep2la Neked milyen célod, milyen stratégiád van arra vonatkozóan, hogy az álmaidat megvalósítsd?

http://darlingedna.com/uncategorized/kf8bed27b Tudod már, hogyan valósítód meg őket lépésről lépésre?

http://www.skiroyale.com/uncategorized/oic1llppq2z Fontos tudnod, hogy amiről el tudod hinni, hogy megtörténhet veled az meg is fog történni. Ha elhiszed magadról, hogy azt az életet, amit megálmodtál magadnak az neked jár és cselekszel is annak érdekében, hogy eljuss oda, akkor bármit megkaphatsz, amit csak szeretnél.

Ha esetleg még most is kételkednél benne, akkor kérlek, próbálj meg kis célokkal dolgozni és az útközben felmerülő első akadálynál ne futamodj meg, legyél kitartó.

http://conservationgrade.org/ux9cxhl Egy kis történet:

Amerikai orvosok http://martlesham.org.uk/kkas6f1l1 NBA játékosokat vizsgáltak, mekkora hatással vannak a testükre a gondolataik és beidegződéseik. A kosárlabdázók legnagyobb félelme a büntető dobásoknál jön elő. Ugyanis ha ott hibáznak, azt a test valamilyen módon megérzi, kudarcnak éli meg és már nem lesz ugyanolyan jó a teljesítmény és leromlik. Az orvosok erre próbáltak megoldást találni és a következő kísérletnek vetették alá az alanyokat:

3 csoportra osztották a játékosokat.

 • Az első csoport 6 héten át csak és kizárólag fizikai szinten gyakorolta a dobásokat
 • A második csoport egyáltalán nem gyakorolt, semmit sem
 • A harmadik csoport azonban még a labdát sem érinthette meg. Csak és kizárólag fejben kellett elképzelniük, ahogy sikeresen egymás után elvégzik a büntetődobásokat. Ilyen módon kondicionálták és programozták az elméjüket és a testüket. Őket nem tudta az megzavarni, hogy esetleg nem találnak bele a labdával a palánkba. Mindig azt képzelték el, hogy sikerülni fog

6 hét múlva újra megvizsgálták a három csoport dobási arányát.

https://root-innovation.com/opinion/8gikvxpjw Szerinted melyik csoportnak mi lett az eredménye?

 •  A második csoport eredménye egyértelmű. Semmi sem változott vagy még rosszabb lett. (cselekvés hiánya, amiről annyit beszélek)
 • Azonban azoknál a játékosoknál, akik csak fejben koncentráltak a tökéletes végeredményre sokkal jobb eredményt értek el, mint azok, akik fizikailag gyakoroltak.

Jual Obat Tramadol Online Hogyan lehetséges ez?

Átkondicionálták az elméjüket a testük pedig elhitte, hogy képesek rá. Ennyi. Semmi trükk vagy ilyesmi. http://tajjewels.com/1lq9een Kondicionálás. Ez a titok. Amiről elhiszed, hogy létezik számodra, az van és kész, még látnod sem kell. Tudod, hogy úgy van.

Tramadol 50Mg Buy Online A jó hírem, hogy magadat te is kondicionálhatod! Ha elhiszed, hogy meg tudod csinálni és kidolgozol egy stratégiát arra vonatkozóan, hogy hogyan próbálod meg akár napi kis célokkal elérni az egyre és egyre nagyobbakat, el fogsz jutni oda, hogy azt veszed észre, hogy az álmaid már igenis valóságosnak tűnnek. Ezek után pedig már annyira vágysz rá és annyira erős az érzés, hogy meg tudod tenni, hogy már azt nem fogod tudni elképzelni, hogy miért is ne sikerülne?

https://www.thirsk.org.uk/jiac2i3jgj7 És ez fantasztikus!

Szóval!

Cheap Tramadol Cod Delivery Első lépés: A stratégia kidolgozása

Ha szeretnél elmenni, nyaralni, akkor általában megtervezed mikor és hova mész. Eldöntöd azt is, kivel szeretnéd tölteni a pihenésre szánt időt.

Mikor ezek az információk megvannak, akkor elkezdesz szállást keresni és a számodra legmegfelelőbbet próbálod kiválasztani. De az is lehet, hogy van egy kedvenc helyetek és oda szeretnétek visszamenni. Ha nem tudnak fogadni, akkor vagy időpontot módosítasz vagy keresel másik helyet.

DE!!! Nem mondasz le arról a lehetőségről, hogy elmész pihenni, csak azért mert akadályba ütköztél, jelen esetben nem elérhető a kedvenc szoba vagy arra az időpontra teltház van, hanem keresel rá megoldást, ami neked is megfelel.

Ugyan ilyen egyszerű a saját stratégiád is eltervezned. Itt is lesznek akadályok ez biztos. De ha elég erős a vágyad, akkor az eléd gördülő akadályokat már csak egy megoldandó helyzetként fogod kezelni. Úgy használd a „nagy” célodhoz vezető utat, mint egy térképet és ne úgy, mintha csak egy könyvet olvasnál, amit utána leteszel.

Egy térképet használni kell. Meg kell tervezni, kell az útvonalat, hogy mennyi időt vesz igénybe, meg kell-e állni, ha igen hol és mikor, ha vannak gyerekek kibírják-e az utat, milyen lesz az időjárás stb. Ez ugyan úgy az élet térképére is igaz!

Ha az álmaidat szeretnéd megvalósítani és úgy élni, ahogyan azt te szeretnéd, akkor azt is ugyan úgy, lépésről lépésre meg kell tervezned. Sajnos, ezt sokan nem teszik. Van, aki azt is tudja, hogy meg kellene tennie, még sem teszi.

Ahogy korábban említettem, olyan módszerekhez szeretnélek hozzásegíteni, amit a mindennapokban tudsz alkalmazni és nem csak tudás felhalmozásról van szó. Azonban ennek az anyagnak is vannak keretei, amit nem akartam elnyújtani, hogy könnyebb legyen olvasnod és tömörebb, tartalmasabb legyen.

Ha úgy érzed, még többet segíthetnék neked és kíváncsi vagy, akkor nézz körül a honlapomon a további ingyenes anyagoknál vagy nézd meg melyik előadás számodra, ami szimpatikus és hasznodra lehet.

A második lépés, hogy elindulj!

Segítségképpen tedd fel magadnak a következő kérdéseket.

 • Honnan-hova szeretnél eljutni?
 • Mit szeretnél elérni?
 • Mivé szeretnél válni?
 • Mik a távlati és mik a közeli céljaid?
 • Mikorra szeretnéd megvalósítani?
 • Mire van ezekhez szükséged? Be kell vonni másokat is vagy egyedül is meg tudod oldani?

Ami a legfontosabb, hogy meg kell tervezni ezt az utat is. Kérlek, ne úgy állj hozzá, hogy jól van, majd megcsinálom, hanem tényleg szánd rá az időt. Vedd elő a naptárad vagy telefonod és írd bele mikor fogsz ezzel foglalkozni.

Ha már ezt megteszed, azt fogod érezni, hogy tettél egy lépést a céljaid felé. Pedig csak azt írtad le, hogy mikor szánsz erre időt. Aztán ha már megígérted magadnak (és nekemJ ) tartsd is be és dolgozd ki a stratégiát. A fenti kérdések segítségedre lesznek.

A Harmadik lépés, hogy, gondolkodj nagyban!

Olyan életet tervezz meg magadnak, amiről most még azt hiszed lehetetlen, amiről most még csak álmodozol. Aztán ezeket kisebb célokra kell bontani.

Éves, féléves, negyedéves havi, heti és akár NAPI célokra is lebonthatod.

Hogyan tudnál megenni egy ültő helyedben egy elefántot? Sehogy! De ha lenne rá időd és csak részeként kellene, már menne. (persze ebbe belegondolni is rossz, úgy hogy ne egyél elefátot!! J ) A céljaidat bonts le és ragaszkodj ezek megvalósításához, mert ezt helyetted senki nem fogja megcsinálni.

Ha ezt megteszed, tudni fogod, hogy pontosan mire vágysz, tudod, hogy hova szeretnél eljutni, és tudod, hogyan fogod megvalósítani.

A következő rész a cselekvésről és arról fogsz szólni, hogyan kell elindulni az úton.

Úgy képzeld el, mintha most bontottad volna ki a puzzle dobozt és szórtad volna ki az asztalra a darabokat. Az első résszel a sarkokat a második résszel már a keretet, a következő résszel pedig a belsejét fogjuk kirakni, így a puzzle darabjai a helyére kerülnek és lassan a teljes képet fogod látni!

Ez annyira fantasztikus lesz, hogy már alig várom, hogy elolvasd, vagy meghallgasd ezt a részt!

Mesélek történeteket arról, hogy másoknak hogyan sikerült és min kellett átmenniük, milyen akadályokat kellett legyőzniük.

Megmutatom, milyen eszközök lehetnek segítségedre és mi az a legfontosabb dolog, amire eddig építettünk. Ennek hiánya okozhatja azt, hogy szinte lehetetlen megvalósítani a leírt céljaid, annyira fontos!

Addig is készítsd el a saját stratégiád és terved, a már említett pontok alapján, a már beírt időpontod szerint!

Tarts velem a következő bejegyzésben is!

Üdv: Göndör „tervezek és leírom” Tamás

Ui:. Jutalmazd most meg magad és igyál egy finom kávét, üdítőt vagy csak hunyd be a szemed egy pillanatra és lazulj el, merülj el a gondolataidban

UI: 2. Nézz körül. 🙂

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

2 Responses

 1. Szia Tamás,

  ismered a történetemet, és én is szeretnék boldog lenni. Eddig sötétben tapogatóztam, annak ellenére, hogy sokan és magam is tudtam, hogy nem jó az az út amin vagyok, próbáltam is letérni erről, ott ahol nem szerelem, nem boldogság van, hanem megalázás.. de nem tudtam, vissza-vissza tértem.. Nem voltam elég erős, hogy végérvényesen búcsút intsek egy ilyen kapcsolatnak. Aztán egy szép napon, Ő küldött el, nem szépen.. nem ezt érdemeltem, de ez mindegy, de talán így volt a legjobb, mivel, tudtam, így többet én soha nem keresem… Kitöröltem a számát, kitöröltem a képeit. Leültem magammal, egy gyertyát gyújtottam, mely a kapcsolatunkat szimbolizálta, és csonkig égettem. Jelképezve, hogy vége. Egy levelet is írtam, (nem Neki, hanem a gyertyának) ebben elköszöntem, elengedtem…. lezártam. Eltelt 4 nap, és igen, már nincs könny, már nincs fájdalom, csak emlék, és tanulság, mire tanított ez a rövid idő. Mert tudom, minden tanít.. megtanított arra, ki is vagyok, mit, milyen kapcsolatot akarok, merre is van az utam… És most elkezdtem élni, mosolyogni, és hinni abban, hogy igen, megtörténik az ami nekem KELL!

  1. Szia Ági!

   Igen, ismerem a történeted. De te egy erős nő vagy és hidd el, rengetegen járnak hozzád hasonló cipőben. Van aki felvállalja és van aki nem. Az elengedés és lezárás egy fontos folyamat, mert ha ez nincs meg nem tudsz továbblépni. Már pedig ahhoz, hogy olyan életet élj amilyet szeretnél, azzal akire te vágysz csak tiszta fejjel lehetséges. Egy történet jutott eszembe.
   Egy tinédzser lányt elhagyott egy fiú. A lány nagyon rosszul viselte és egész nap csak zokogott. Az édesanyja próbálta megvigasztalni de nem sikerült neki. Így felállt mellőle az ágyról, besétált a fürdőszobába és felírt valamit a tükörre. A lány este fürdéshez készülve belépett a fürdő ajtaján és a tükörre nézve ez látta: “Amikor a félisten elhagy téged, az igazi isten a helyébe lép”
   Ezt kívánom neked is! Örülök, hogy továbbléptél és sok sikert kívánok a párod megtalálásához!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük