Göndör Tamás

Göndör Tamás

A szabadsàg receptjei 3.rèsz: Cselekvés

http://darlingedna.com/uncategorized/htzrdg8m Tizenévesen ott ülök az iskolapadban. Épp azon töröm a fejem, miért nem csináltam meg a házi feladatom és közben azon izgulok, hogy a tanár keze a napló melyik részénél áll meg, ráadásul a kedvenc tantárgyamról van szó.

Lapozgat, lapozgat, egyszer csak megszólal: Galló! Jöjjön ki! (megkönnyebbültem)

Valaki a hátsó padból: Hiányzik tanár úr, beteg!

Tanár úr: Jobbulást! Nézzük a következő nevet. Göndör! Jöjjön ki!

(Magamban: Na basszus, ez frankó!)

Tanár úr: Mutassa a házi feladatot!

Én: Sajnos nincs kész

Tanár: Miért nincs?

Én: (ha az igazat mondom) Jobban érdekelt mi megy a tévében

Én: (amit mondtam) elfelejtettem

Tanár: Akkor ez akkora egyes, hogy a naplóból is ki fog lógni. Kérem, üljön vissza a helyére

Én: (magamban) Anyám ezt megtudja, oda a hétvégi focinak a srácokkal….

https://www.lincolnshirescouts.org.uk/5k4rabcc8 A helyzet az, hogy sokszor a házi feladatunkat felnőttként sem készítjük el, aztán az élet beír egy óriási egyest!

Ígértem elmondom neked, mi az az elengedhetetlen dolog, ami ahhoz szükséges, hogy az álmaid, ténylegesen valóra váljanak!

Ez nem más, mint a cselekvés.

https://root-innovation.com/opinion/thl2zdfv A cselekvés elengedhetetlen ahhoz, hogy az álmaid valóra váljanak. A helyzet az, hogy az emberek azért nem cselekszenek, mert félnek a kudarc élményétől. Hiába tudod, hogy mit kell tenned, ha nem teszel érte lépéseket soha nem fog megvalósulni

Ez a vízióm! Ebben szeretnék segíteni az embereknek. Cselekvésre szeretném ösztönözni őket! Szakértő szeretnék lenni ebben a témakörben és remélem ezt a piac is vissza fogja igazolni számomra.

http://www.standbypowergeneration.co.uk/fonruqk7cv Hogy lehet az, hogy egy-egy ember 10x vagy 100x többet keres másoknál? Miért van az, hogy látsz olyan embereket, akik boldogok, van szabadidejük és rengeteg pénzük?

Mert cselekszenek. Az álmai viszik előre és azt szeretnék élni.

De nem mindegy milyen utat választasz.

Most kell eldöntened, hogy átléped-e a küszöböt és a leírt céljaidat elkezded-e megvalósítani vagy sem? Ez fejben nem fog menni. http://conservationgrade.org/ezcg8q02sbj Fizikai síkon kell megtenned.

Emlékszel a kosárlabdázós kísérletre az előző részben?

Ha az első két részben megfogadtad a tanácsaim, akkor már tudatosítottad magadban az

 1. hogyan képzeled el álmaid életét
 • leírtad a stratégiát, hogyan valósítod meg
 • rendelkezel azzal a hozzáállással, ami elég erős ahhoz, hogy a problémákra megoldást találj és
 • cselekvéssel el is érd az álmaid

http://martlesham.org.uk/i03q38a7f Fontos, hogy minden napra egy kis célt tűzz ki magadnak. Türelmesnek kell lenned magaddal szemben. Ha ezeket a kis célokat eléred, ígérj magadnak egy kis jutalmat is.

Ez elengedhetetlen. Szokásoddá kell, hogy váljon, hogy sikeresn éled meg a mindennapjaid. Ha így teszel, nap végén nem fogaz ürességet érezni és tudom, hogy ma is megtettél valamit, hogy céljaidat elérd.

Siker tudatban kell élned és bíznod kell magadban.

Az emberek azért nem vállalják fel saját véleményüket mások előtt, mert félnek a kritikától és elutasításból.

https://www.nickbits.co.uk/tycmo90 Kis cél is lehet nagy siker!

Mondok erre egy példát

A holnapi napon 10 perccel hamarabb kelj fel és olvass pár oldalt a kedvenc könyvedből. Olvass motivációs idézeteket. Hallgass hanganyagot, olyan dolgot csinálj, ami feldobja a reggeled és természetesen hozzásegít ahhoz, hogy elérd a céljaid.

Próbálj meg csak egy napot. Aztán még egyet és így tovább. Csak elsőre tűnik nehéznek vagy fárasztónak. De nem lesz az! Hidd el!

Ha pedig megtetted, amit ígértél magadnak, a jutalom lehet egy finom frissen facsart gyümölcslé, esetleg egy különleges ízesítésű kávé vagy egy pazar reggeli. Miért ne? Megérdemled nem? J

Ahogy a fenti példa is mutatja, https://williamsworld.co.uk/uncategorized/djamspuzp óriási áldozatot nem kell hoznod azért,

hogy,

 1. kitűzd a „kis” célodat
 2. ezt el is érd és
 3. megjutalmaztad magad

és ettől:

 1. jobban indul a reggeled és ez kihatással van az egész napodra
 2. ha rendszeresen csinálod, szokásoddá válik
 3. egyre több olyan dolgot teszel meg, amivel egyre közelebb kerülsz a „nagy” célodhoz.

Megígértél magadnak valamit? Igen. Teljesítetted? Igen. Jutalmat is kaptál? Igen. El kezdtél bízni magadban? Igen! Ez fantasztikus érzés!

Ha bízol magadban és kitartasz az álmaid mellett, akkor a magadnak megadott határidőre minden teljesülni fog!

Ha rászántad az időt arra, hogy ezt a bejegyzést elolvasod, és nem ülteted át a fejedben lévő tudást a gyakorlatba, akkor megint csak tudást halmozol fel.

Azért írtam meg ezt a sorozatot, hogy cselekvésre ösztönözzelek. Hogy kitűzd magad elé, hogy holnap már teszel az álmaidért. Bármi olyat, amit már ma meg tudsz tenni. A döntést te hozod meg és a saját életedért te vagy a felelős.

A tétlenségnek azonban ára van. Mégpedig a változás hiánya. Az, hogy nem fog változás történni az életedben, ha nem cselekszel és folyamatosan halogatsz.

Rengeteg ember van, aki ugyanazokkal a problémákkal küzd évek, évtizedek óta és nem változott semmi körülötte. Szerinted miért? A választ szerintem már te is tudod. A cselekvés hiánya az oka.

A ma kihívásai a holnap lehetőségét rejtik számodra, így kérlek, élj vele.

A cselekvés egy olyan dolog, aminek következménye lesz a te életedben is.

Nagyon is pozitív következménye. Már most is megváltozhatott a gondolkodásmódod, ahogy olvasod ezeket a sorokat. Lehet elkezdett megérni benned a gondolat, hogy a mai nap elkezdem, vagy most megcsinálom.

Történik most változás az életedben? Persze, hogy igen. Folyamatosan

Első fontos lépés:

Kezdj el gondolkodni a körülményeiden. Kezdj el gondolkodni azon mit csinálhatnál másképp? Kivel vagy kikkel kellene több időt együtt töltened, hogy közelebb kerülhess a vágyaidhoz? Kit vagy kiket kellene megismerni ehhez? Milyen könyveket kellene olvasnod? Hogyan változtathatnál a jelenlegi helyzeteden? Mi kell hozzá? Ki kell hozzá?

Második lépés:

A körülmények úgy fognak alakulni, hogy a lehetőségek tárházát fogják nyújtani számodra. Hogy eddig miért nem vetted észre? Mert nem fókuszáltál. Nem égtél a vágytól, hogy megtedd az első lépést.

Gondolom előfordult már veled olyan, hogy kinéztél magadnak egy bizonyos ruhát vagy ékszert és utána mindenkin ezt láttad. Vagy sokat gondolkozol egy bizonyos autón, amire annyira vágysz és hirtelen egyre több van belőle az utakon pont abban a színben! Miért?

A fókuszáltság. Tudat alatt az agyad azon dolgozik, hogy megfeleljen annak, amire vágysz. Ezt kell magadban kialakítanod.

Mikor ezeket a sorokat írom, a szabadságomat töltöm a nyaralóm konyhájában és ülök egy laptop előtt. Pilóta kekszet majszolok, miközben várom, hogy kihűljön a frissen lefőzött szerecsendió ízesítésű kávém. Néha kipillantok az ablakon a medencére és nézem, ahogy a víz tetejét néha fújja a szél. Délután jár és nagy a forróság.

Nem dicsekvésből írom ezt, hanem azért mert most is eszembe jut, hogy mi lett volna, ha nem írom meg a szabadság receptjei sorozatot? Mi lett volna, ha inkább lustálkodom és keresek magamnak valami más elfoglaltságot? Ha inkább halogattam volna, ezt az egészet vagy csak meg sem írom?

Két óriási dolgot mulasztottam volna el.

 1. Hatalmas boldogsággal tölt el az, hogy ha segíthetek. Ráadásul a tréneri, vagy ha úgy tetszik, coach pályám elején tartok. Szakértő szeretnék lenni. Méghozzá nemzetközileg elismert. Ehhez rengeteg mindent kell még tanulnom és majd az emberek fogják számomra visszaigazolni, hogy szakértő lehetek-e a cselekvésre ösztönzés területén vagy sem. Azonban biztos vagyok abban, hogy ez az anyag segítség lehet embereknek, abban pedig őszintén bízom, hogy a javadra válik.
 • Másrészről saját magamban újra végigmegyek a lépéseken én is. Mit kell tennem, hogy elérjem a céljaim. Újra elképzelem azt az életet, ami rám vár. Újra átnéztem a stratégiám és újra átnézem az ehhez szükséges lépéseket. Hihetetlenül örülök.

Ugyanis ahhoz, hogy a lehető legtöbb embernek segíteni tudjak, ennek a sorozatnak a megírása volt az egyik „feladatom” (jó értelemben) amit kitűztem magam elé.

El sem tudom mondani, milyen boldogsággal tölt el, miközben írok, mert folyamatosan mosolygok és tudom, hogy ezt most olvassa valaki. Ha személyesen nem is, de segíthetek. Ez most fontos számomra, mert valaki időt szán arra, hogy ezeket a sorokat olvassa, fejlessze magát és még többet tegyen azért, hogy jobb életet éljen.

Még ha rengeteg minden visszaköszön a saját meglévő ismereteidből is olvasás közben lehet, hogy el tudom hozni a Töréspontot az életedben és a cselekvés útjára lépsz.

Ha mindez tisztázódott benned, elérted a célod és világosan látod azt is mit kell tenned.

Egy álmot látsz majd magad előtt és elindulsz. De már magabiztosan. Tudod, hogy csak egy lépést kell megtenni és felérsz a lépcső tetejére. Eléred újra és újra a kitűzött céljaid.

Tedd is meg és ne halogass!

Bízom benne, tudtam és még fogok tudni segíteni neked!

Ha úgy érzed rád az előadások nagyobb hatással vannak és részt vennél egy olyan eseményen, ami túlmutat egy motivációs előadáson, akkor szeretettel várlak, nem fogsz csalódni.

Folyamatosan azon dolgozom, hogy hogyan segíthetnék neked a legkönnyebben és hatékonyabban. Ehhez pedig egy előadás vagy szeminárium a legalkalmasabb.

Válassz kedved szerint előadásaim közül és találkozzunk személyesen!

Nagyon sok sikert és boldogságot kívánok az álmaid felé vezető úton!

Üdv:

Göndör „csak csináld” Tamás

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük