Göndör Tamás

Göndör Tamás

A szabadság receptjei: 1 rész: Álmodozás

Otthon ülök az íróasztalom előtt a felvételi ponthatárokat nézve, miközben azt sem tudom, melyik Főiskolára kéne mennem. Egyet tudtam, olyan vállalkozást vagy olyan munkakört szeretnék magamnak, ami gyorsan termeli a pénzt és keveset kell vele foglalkoznom. 2 év kellett hozzá, hogy rájöjjek, Online Tramadol Reviews ilyen nem létezik.

Foglalkoztam egy csomó mindennel, de sehol sem igazán éreztem jól magam.

Kezdtem elveszteni a magamba vetett hitet és úgy éreztem a régóta szövögetett álmaim is szertefoszlanak.

Szerencsére kitartó voltam és ma már olyan életet élek, amit korábban megálmodtam magamnak és most újabb álmokat szövögetek.

De, hogy is kezdődött ez az egész?

Álmodoztam! Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy igazán nagy céljaid legyenek.

Hidd el nekem, te is élhetsz olyan életet, ami számodra megfelelő és ezt be is fogom bizonyítani neked. Rajtad múlik, hogy élsz ezzel a lehetőséggel vagy sem.

https://www.thirsk.org.uk/qmj9bfzd552 Ha van egy nagy célod, de nem tudod, hogyan fogod elérni az sem baj, ugyanis csak az első lépcsőfokra kell fellépned, és ha kitartó vagy felérsz a tetejére, ahol az az élet vár, amit megálmodtál magadnak.

Én sem tudtam pontosan, hogyan fogom elérni a céljaim, de egyben biztos voltam, nem akarok átlagos életet élni.

Az ember hajlamos a logikus dolgokat előtérbe helyezni és nem elrugaszkodni a jelenlegi helyzettől, így azonban elveszíti az „álom céljait”. Ezek olyan célok, melyek első hallásra hihetetlennek vagy megvalósíthatatlannak tűnnek, azonban ahogy haladunk ennek megvalósítása felé, egyre valóságosabban látjuk, és végül elérjük azt, amit szeretnénk.

Persze, tenni is kell érte.

Nem tudom, eddig hogyan dolgoztál azon, hogy a céljaidat elérd, de ha eddig ezeket nem írtad le és most sem teszed meg, akkor a változás sem tud eljönni az életedben. Cselekedned kell, hogy közelebb kerülj a vágyaidhoz. A sikertelen és sikeres emberek között az a különbség, hogy míg a sikertelen emberek csak beszélnek bizonyos dolgokról, addig is sikeres emberek a cselekvés újtára lépnek.

https://www.lincolnshirescouts.org.uk/r54tdjnm Az első lépés, hogy szánj magadra időt és írd le mik az álmaid és vágyaid. Ha valóban beleéled magad az álmodozásba, akkor egy bizsergető érzésnek kell elárasztania a testedet.  Bízom benne korábban ezt már te is megtapasztaltad.

http://darlingedna.com/uncategorized/uansk31fz A második elengedhetetlen dolog a cselekvés!

Ez teljesen egyértelműnek tűnik és mondhatnád, hogy köszi Tomi ezt eddig is tudtam,  de vajon megteszed-e azokat a lépéseket amik közelebb visznek a céljaidhoz?

Ennek fontosságáról és arról, hogyan lehet hatékonyan cselekvésre késztetni magad a https://root-innovation.com/opinion/5a7539l harmadik fejezetben bővebben kitérek.

Sokan azonban egyszerűen nem tesznek semmit, pedig belül érzik, hogy meg kellene tenniük. Tudják, hogy lépniük kellene, még sem teszik. Sokakban ilyenkor a lustaság eluralkodik, és mint egy bilincs hátraköti a kezüket.

Régen engem is sokan kritizáltak és bántottak is. Sokan azt mondták, hogy úgy sem tudod megvalósítani, te csak álmodozol! Ezt lehetetlen megcsinálni, ha másnak sem sikerült te sem vagy rá képes. Ha ennyire egyszerű lenne, akkor mindenki így csinálná!

Ha valakinek elmeséltem, mire is vágyom igazán és hogyan szeretném élni az életem, kinevetett. Annyiszor megbántottak, hogy meg sem tudom számolni. Ma már inkább köszönetet mondok ezeknek az embereknek, mert ez is egy hajtóerő volt, hogy bebizonyítsam, igen, nekem sikerülni fog az, amit elterveztem és sikerült is.

Egy lehetőséget http://realscientists.org/2019/09/11/fivw6968ctc egy másik irányt próbálok mutatni, ami elvezethet ahhoz a szabad élethez, amire vágysz. Ha most nem a vágyott életed éled és szeretnél tenni azért, hogy ez megvalósuljon, akkor kezd el most.

Viszont ha már elindultál, de megtorpantál, akkor csak egy akadályba ütköztél, amire viszont van megoldás.

Egy biztos, ha azt mondod ez lehetséges vagy azt, hogy nem, mind a két esetben igazad van!

Arrested For Ordering Tramadol Online A harmadik legfontosabb dolog, hogy képezd magad!

Ha tehetem, minden nap olvasok. És neked is ezt javaslom. Folyamatosan „képezned” kell magad. Ez azért is fantasztikus, mert olyan könyveket kell olvasnod vagy olyan hanganyagokat kell hallgatnod, ami amúgy is érdekel téged. Mondok erre egy példát.

Ha te mondjuk, egy multinacionális cégnél dolgozol reggel 8-tól este 5-ig és értékesítési feladatokat látsz el, azonban a jövődet az éneklés területén szeretnéd elképzelni, akkor ebbe az irányba kell magad képezni. Lehet, hogy egy tehetségkutató versenyben is szeretnéd megmutatni a tudásod, de még nem vagy felkészülve. Elkezdesz órákat venni és tanárhoz járni, aki segít a hangképzésben. Segít neked megmutatni, milyen dalszövegekkel érdemes próbálkoznod, hogyan kell otthon gyakorolnod és melyik stílus áll hozzád a legközelebb. Felkereshetsz profi énekeseket, akik megmutatják ennek a szakmának a csínját binját. Olyan élettörténeteket olvashatsz, akik hasonló vagy még rosszabb helyzetből indultak, mint te, de volt egy álmuk volt egy elképzelésük. Elkezdtek cselekedni és kitartottak a döntésük mellett, mindegy milyen akadályokat kellett leküzdeni. A sok munka és az erős vágy pedig meghozta annak a gyümölcsét, amire vágyott és a „csúcson” (ez relatív, mert mindenkinek mást jelent) találta magát.

http://conservationgrade.org/ws8go6fi A legjobb az egészben, hogy élvezni fogod és ez lesz benne a legnagyobb különbség is. Gondolj bele! Akkor foglalkozol ezzel a dologgal, amikor csak akarsz és az időd engedi. Ehhez már nem úgy fogsz hozzáállni, hogy, meg kell tenned valamit, amihez egyáltalán, nincs kedved. Épp ellenkezőleg. Alig várod majd, hogy ezzel tudj foglalkozni

Én például reggelinél és ebédidőben szakítok egy pár percet arra, hogy hallgassam a Youtube-on Tony Robbins-t, Gary Vee-t vagy akár Brian Tracey-t. Ezzel fókuszban tartom saját magam.

Ezt megteheted akkor is, ha tömegközlekedésen ülsz (ilyenkor én olvasok) vagy ha a kocsiban araszolsz a munkahelyed felé vagy éppen már haza (ilyenkor hanganyagot hallgatok), akkor is tudsz tanulni.

Én folyamatosan egészítetem ki az álomkönyvem. Ezen az úton indultam el és már a kétkedők tábora is egyre apad. Miért? Mert a kétkedőknek nem hittem és próbálom a magam sorsát irányítani, még ha nem is könnyű, de tényleg megéri..

http://tajjewels.com/w2ib6voyfv Még nem tartok ott, ahol szeretnék, de tudom, hogy jó úton haladok és bízom magamban. Sokat kell még tanulnom és rengeteg embernek szeretnék segíteni, mert Ők fogják eldönteni, hogy szakértője vagyok-e a „cselekvésre ösztönzés” témájának vagy sem.

http://eiluk.org/mrb91v6y9p A negyedik fontos lépés: Ne hallgass a kétkedőkre. Kérlek. Tapasztalataim szerint, amit a mentoráltjaim is megerősítenek, hogy ismerettségük nagy része a térdét verdesve röhögné ki őket, ha bevallanák nekik, milyen életet szeretnének élni a jövőben és milyen életről álmodoznak.

http://martlesham.org.uk/bk85u4vdhf9 Ez borzasztó. Ha elmondod valakinek azt, hogy milyen életre vágysz, és mit szeretnél tenni, lehet, kiröhög. Ha pedig az átlagnál egy kicsit is jobb életszínvonalat szeretnél és ezt még el is mondod, már azonnal elítélnek, érkeznek feléd a negatív gondolatok, jönnek a kifogások és a rossz „véleményvezérek” akik természetesen elmondják, milyen akadályokba fogsz ütközni és hogy, miért is nem fog ez neked sikerülni.

Ha hagyod magad befolyásolni, akkor lendületed kezd alábbhagyni, és ha szembetalálkozol, az első akadállyal ami „megoldhatatlannak” tűnik, inkább abbahagyod az egészet és nem keresel rá megoldást. Ezek után pedig azt mondod magadnak, hogy igazuk volt.

A francba is. Ne hagyd annyiban a dolgot.

A sikeres emberek hajlandóak a komfortzónájukon kívül mozogni, bevonni másokat is annak érdekében, hogy egy probléma megoldódjon.

Az ötödik fontos tényező: Az akadályt inkább egy helyzetként kezeld, egy megoldandó feladatként. Erről a későbbi fejezetekben szeretnék még beszélni.

Összefoglalva az eddigieket:

  • Azt javaslom hát, nyiss egy álomkönyvet. Írd le az álmaid és a vágyaid.
  • Egészítsd ki folyamatosan. Újságokból vágj ki és ragassz bele házról, autóról nyaralóról, repülőről, férfiról, nőről stb. készült képeket, bármit, amit csak szeretnél. Ha elérted a rövid távú céljaid, egészítsd ki újra az álomkönyved.

Nekem bevállt és ezt kívánom neked is.

Én nemrég találtam meg a 10 évvel ezelőtti álomkönyvem. Elmondhatatlanul jó érzéssel töltött el, mert az álomkönyv valóságkönyvvé vált.

Fontos, hogy minél hamarabb kezdj hozzá. Szánj magadra 15-20 percet a nap bármely részében. Én az esti órákban voltam a legkreatívabb. Szárnyaljanak a gondolataid, most nincsenek határok, nincsenek kötöttségek. Te magad vagy és a képzeleted. Kezdd ezzel az első lépést és hidd el, fantasztikusan fogod érezni magad.

Ha pedig szeretnéd velem megosztani, hogy sikerült, vagy megosztanád velem a gondolataid a témával kapcsolatban nyugodtan írj nekem, megtisztelsz vele!

kapcsolat@gondortamas.hu

Találkozunk a következő részben, izgalmas lesz!

Üdv: Göndör „nagy álmodozó” Tamás

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük