Göndör Tamás

Göndör Tamás

5 Napos Robin Sharma kihívás 3. nap

Minden jó, ha jó a vége. Ha még nem minden jó, akkor az még nem a vége”

                                                                                                  John Lenon

„Nagyon kevesen fedezték fel azt a mentális elhivatottságot és reggeli programot, valamint a megfelelő állapotot ahhoz, hogy a helyes hozzáállással garantálható sikerből részesülhessenek. A megismerést aztán a megvalósításnak kell követnie, ez nagyon fontos!

Ebben a blogban abban szeretnék segíteni, hogy nektek is sikerüljön elsajátítani a hajnali ébredés mesterségét. Bemutatom, miért hasznos ez számodra, mi tud nyújtani neked és milyen eszközökkel tudod hosszú időn át fenntartani azt az állapotot, ami hozzásegít ahhoz, hogy céljaidat meg tudd valósítani.

Manapság nincs egyetlen olyan ember sem, aki ne tudná magasabb szintre emelni teljesítményét, gondolkodásmódját, gazdagságát és egészségét.

Ehhez annyit kell tenni, hogy a mindennapjaid részévé kell tenned néhány szokást és ezeket addig szükséges gyakorolnod, míg teljesen beléd nem ivódnak. Ha nagyszerű életre vágysz, akkor mindezek megvalósításához Önfejlesztéssel szükséges foglalkoznod és időt kell szánnod magadra.

Véleményem és tapasztalatom szerint erre a legalkalmasabb időpont a kora hajnali időpontban van. Természetes, ha valaki körülményei miatt pl. már hajnalban a munkájával kell foglalkoznia, ilyenkor érdemes áttekinteni a napod, mikor tudnál egymagad lenni.

Az emberek szeretnek a jövőjükről beszélgetni, azonban a legtöbb ember változatlan marad.

Természetes, hogy az átalakulás nem könnyű, de a régi rossz szokásainkat fell kell adnunk azért, hogy újak alakulhassanak ki, mégpedig olyanok, amíg segítenek elérni a céljaidat.

A Természet felfigyel arra, hogy milyen erőfeszítéseket teszel és a kezedre játszva, folyamatos győzelmekkel fog megjutalmazni téged! Ebben biztos lehetsz!

Többek között azt is fontosnak tartom, hogy olyan emberekkel vedd magad körül, akik pozitívan hatnak rád és támogatnak álmaid megvalósításában

Ezen felül pedig érdemes tartom, hogy keress magadnak egy mentort, mert ő már legyőzött hasonló akadályokat, amik rád is várnak és bízhatsz abban, hogy folyamatosan támogatni fog. Ez a személy lehet akár közeli hozzátartozó, ismerős, barát vagy egy olyan ember, akitől úgy érzed érdemes tanulni.

Ne habozz. Hívd, fel vagy csak küldj neki egy e-mailt. Ha ezeket nem tudod, akkor nyomozd ki. Azt az időt, amit erre szánsz, bőségesen visszakapod majd az élettől, mert rengeteg nehézségen átsegít majd.

Természetesen szívesen állok rendelkezésedre én is akár egy mentorprogram segítségével.

Írj nyugodtan a kapcsolat@torespontakademia.hu e-mail címre, bármi legyen is a célod segítek megvalósítani!

Szóval!

A kezdetekkor nagy erőfeszítésre én önfegyelemre van ahhoz szükség, hogy a reggeli „rituáléd” ki tudd alakítani.

Ehhez szeretném neked megmutatni azt a módszert, amit a könyv ajánl. Számomra bevált és neked is nagy hasznodra lesz.

Most pedig szeretném neked megmutatni, hogyan tudod kialakítani a szokásaid.

Első lépésként szükség van valamilyen ösztönző technikára. Állítsd be az órád vagy telefonod a reggeli időpontra és ragaszkodj hozzá. Mit is jelent ez? Szükségszerű, hogy egyből ki kell pattanni az ágyból. Biztos vagyok benne, hogy szívesen lenyomnád a szundi gombot és visszafeküdnél, de pontosan ezért fontos, hogy egyből felébredj, mielőtt az elméd előjön mindenféle kifogással, miért ne kelj fel és hogy inkább aludj tovább.

A második lépés a szertartás. Abban a pillanatban, amikor felkelsz, létrejön az agyadban a korai felkeléshez szükséges „együttműködő” kapcsolat. Ez kellő idő elteltével már szokásoddá fog válni. Ezzel is az akaraterődet tudod fokozni és egy idő után már automatikusan megy a folyamat. Igen, az elején lehet kellemetlen, de ez csak egy kezdeti fázis, utána már könnyen megy.

Szükséged lesz egy jutalomra is. Ez a harmadik lépés és ugyancsak elengedhetetlen a tartós változáshoz. Jutalmazd meg magad egy frissen őrölt kávéval, egy finom csokival, egy pazar reggelivel, bármivel ami számodra kedves. Ugyanis MEGÉRDEMLED! Hiszen felkeltél, időben azért, hogy Önmagadat jobbá tedd, de ami a legfontosabb, hogy cselekedtél!

Biztos vagyok benne, hogy tudni fogod, mi az ami számodra leginkább megfelel.

Az utolsó és egyben negyedik lépés pedig az ismétlés. Akkor fogsz sikerrel járni, ha az új szokásokat szüntelen újra és újra ismétled azt az új típusú viselkedést, amit nagyon kemény munkával elértél. Ne felejtsd el, önmagadnak tettél ígéretet arra, hogy elszántsággal és kellő akaraterővel tartasz ki az életedet gyökeresen átalakító döntésed mellett. Minél többször cselekszel így, idővel annál könnyebb lesz. Amikor hajnalban felkelsz, megtisztítod a jellemed, megacélozod az akaraterőd és egyben ápolod a lelked is!

Ahhoz, hogy a reggeli óráid hasznosak és fejlesztő jellegűek legyenek,

Erre a 4 dologra kell összpontosítanod!

  1. Az intelligencia kihasználása
  2. A zavaró tényezők kizárása
  3. A mesterré válás gyakorlata
  4. A napod megtervezése

Az intelligencia kihasználása:

Mentálisan, érzelmileg, fizikailag és spirituálisan is túl tudsz nőni magadon, ha a magadra szánt egy órában a lényed legjavát és a legértékesebb képességeid fejleszted. Csak olyan magasra juthatsz fel, amennyire hiszel magadban! Napról napra tudatosabbá kell válnod, ezáltal minden nap jobb döntéseket tudsz hozni és így sokkal jobb eredményeket érhetsz el.

A zavaró tényezők kizárása:

Ha nyerni szeretnél, le kell egyszerűsíteni a dolgokat! Csak arra összpontosíts, amire igazán szükséged van, pl. hogy a céljaid elérd. Ne vonja el semmi a figyelmed. Egyszerűen alakítsd a dolgokat, ez a lényeg. Pl. ha a hajnali kelésnél a célok megvalósításával és önfejlesztésével foglalkozol ahelyett, hogy mondjuk, a neten keresgélsz vagy csak a mobilod nyomkodod a like-okat várva, töltsd meg kreativitással ezt az időszakot.

Ugyanis, az agyad abban a pillanatban magasabb fokozatba kapcsol, ha kilépsz a megszokott komfortzónádból és újdonságokkal próbálkozol. Ezzel a módszerrel elkezded kiépíteni azokat a lehetőségeket és célkitűzéseket, amiket az élet kínál számodra.

A mesterré válás gyakorlata:

A reggel elvégzett gyakorlatok minősége meg fogja határozni az egész napos teljesítményed.

Ha csak félgőzzel dolgozol, akkor csekély eredményeket tudsz elérni. Nem tudom, hogy eddig hogyan gondolkodtál és tervezted a jövőd, de egy biztos. Ha mesteri szinten szeretnéd magadévá tenni a gyakorlatokat, akkor a múltat el kell engedned. A múltadból csupán tanulnod kell, nem pedig ebben élni.

Sokan csak arra gondolnak mi logikus és mi nem. Nem csupán az elmédre kell hallgatnod, hanem a szívedre is. Mit jelent ez?

Ha tele vagy haraggal, szomorúsággal vagy csalódottsággal, hiába próbálod a gondolkodásmódot mesteri szintre fejleszteni, ha ilyen érzelmek küzdenek benned. Van egy olyan negatív érzelem, ami erősebben távolít el a céljaidtól, mégpedig a kudarc miatti félelem érzése. Szerencsére te magad vagy a megoldás!

Sokan tudják, hogy mit kellene tenniük még sem teszik és elakadnak a múltban, holott a jövőről kellene gondolkodniuk és szívükre, megérzéseikre hallgatniuk.

Fejlesztened kell az egészsége érzelmeid és pontosan ezért a reggeli gyakorlatok közé tartozik a hála átélése is.

A napod megtervezése:

A jövőnket az határozza, meg amit teszünk. Mivel azt tervezed, hogy minden nap előbb kelj, fontos akár naponta is átnézned azt merre tartasz. Gondolj bele. Ha egy vitorlás hajó kormányosa csupán pár alkalommal módosít akár csak csekélyen is az útirányon, és utána a hajó hosszú időn át halad az új útvonalon, akkor előfordulhat, hogy teljesen máshol köt ki, mint ahol egyébként szerette volna.

Összefoglalva:

  1. Ösztönözd magad a felkelésre
  2. Gondoskodj arról, csak magaddal és a céljaiddal, önmagad fejlesztésével foglalkozz ebben az időszakban
  3. Megérdemled azt, hogy jutalmat adj magadnak és ezt tedd is meg
  4. Ismételd ezeken napról napra, nem lesz monoton ezt hidd el nekem

Valamint ebben az időszakban arra koncentrálj, amit el szeretnél érni és fordítsd erre minden figyelmed. Zárj ki minden zavaró tényezőt, hogy 100%-ban magadra koncentrálj. Adj bele mindent, amit tudsz és tervezd meg a napjaid. Fókuszáld magad arra, mit kell tenned, kivel kell találkoznod és mennyi időt fordítasz arra, lépéseket tegyél a céljaid elérése érdekében.

Bízom benne, ez az anyag is hasznodra válik.

Természetesen az októberi rendezvényemen mélyebben is belemegyünk a részletekbe és külön útmutatót is készítek.

Ha szeretnél részt venni és mélyebben elsajátítani a technikákat itt tudsz regisztrálni az előadásra:

Ne feledd, cselekedni kell ahhoz, hogy változás történjen az életedben!

A következő rész még hasznosabb lesz számodra, mert végre fény derül a könyv legizgalmasabb részére, a20/20/20-as szabályra, amire az eddigiek épülnek!

Plussz, egy meglepetéssel is érkezem, egy hanganyag formájában, hogy akár útközben is tudjak neked segíteni!

Csodás Napot!

Baráti üdvözlettel:

Göndör Tomi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük